Aeroterma caldura

Cum sa ne incalzim eficient si ieftin inainte de sezonul rece daca nu aveti centrala proprie.

Daca doriti o solutie ieftina si putin galagioasa puteti opta pe o aeroterma cu termostat. Comutatorul sau din partea stanga seteaza durata de functionare a aerotermei pentru nivelul I sau II de caldura.

AEROTERMA CU TERMOSTAT

AEROTERMA CALDURA CU TERMOSTAT

AEROTERMA TERMOSTATSunt si aeroterme asemanatoare ca si aspect care au lipsa acel comutator (cu contur progresiv) si sunt mai ieftine cu 25% din pret.

Functioneaza foarte simplu:

-in partea stanga este termostatul cere se regleaza progresiv catre partea dreapta. Daca doriti ca termostatul sa cupleze si sa decupleze moderat, atunci el trebuie tinut pe la jumatatea cursei sau putin mai mult de jumatate catre dreapta si din experienta este punctul ideal, pentru toata perioada functionarii iar caldura degajata este suficienta pentru o camera, comutatorul fiind tinut la treapta II.  In foto de mai jos comutatorul termostatului este pozitionat ideal.Termostat Reglabil CalduraTERMOSTAT REGLABIL DE CALDURA

Daca sunteti mai frigurosi comutatorul trebuie tinut aproape de maixm sau chiar la capatul cursei catre dreapta, unde termostatul se decupleaza la interval destul de mare, facand destul de multa caldura pentru o camera potrivita.

– in partea dreapta comutatorul are 4 pozitii:

  1. aeroterma oprita,
  2. ventilator – poate fi folosit si vara pentru a ventila aerul
  3. treapta I de caldura (consuma aproximativ 1000w)
  4. treapta II de caldura (consuma 2000w)
Comutator caldura

COMUTATOR VENTILATOR SI CALDURA

O solutie ceva mai scumpa decat cea clasica, este o aeroterma asemanatoare ca si functionare dar care contine elemente de ceramica in interior care se incalzesc si mentin caldura. Aceasta are o greutate putin mai mare datorita placilor de ceramica din interior.

aeroterma cu placi din ceramica

AEROTERMA CU PLACI CERAMICE

 

Solutia ideala pentru a incalzi pana la 3 camere cu un buget modest este orientarea catre o aeroterma cu ceramica de perete. Aceasta poate costa dublu sau chiar putin mai mult decat una clasica fara ceramica sau cu 30% mai mult decat o aeroterma cu ceramica.

AROTERMA CERAMICA

AROTERMA CERAMICA DE PERETE

Avantajul fata de aeroterma clasica cu ceramica este dat de lungimea elementilor de incalzire si de grosimea placilor ceramice din interior care sunt vizibile chiar si cu ochiul liber.

PLACI DE CERAMICA

ELEMENTI CU PLACI DE CERAMICA

Aeroterma cu ceramica de perete seamana foarte mult cu un aparat de aer conditionat (chiar arata mai bine pentru ca este cu mult mai subtire pe toate laturile), caruia ii lipseste unitatea exterioara iar principiul de functionare este mult mai simplu. Nu este nevoie sa gauriti peretele exterior pentru a trage tubulatura ca la aerul conditionat, ci doar prins in doua suruburi si alimentat la o priza electrica. La unele modele aceste accesorii sunt incluse in pachet, iar acest model mai vine si cu 4 picioaruse din cauciuc care amortizeaza vibratiile.

AEROTERMA CERAMICA

AEROTERMA CERAMICA DE PERETE

Butoanele de selectare sunt asezate foarte intuitiv cu led-uri indicatoare de selectie pentru fiecare program preferat. Este prevazuta cu protectie la supraincalzire si siguranta de protectie. In imaginea de mai jos aeroterma functioneaza continuu pana se opreste de la butonul de power sau din telecomanda,  fara functia de timer activa.

BUTOANE SI LEDURI PANOU DE COMANDA

PANOU DE COMANDA INTUITIVTimerul este foarte practic si usor de folosit cu programare, intre o jumatate de ora si 7 ore si jumatate de functionare. Mai jos este selectat un timp de oprire de 5,5 ore (se aduna: 0,5h + 1h + 4h = 5,5 h), sau dupa preferinte alta perioada de oprire. Trebuie sa tineti cont ca la cel cu leduri fiecare led aprins se aduna cu celalalt (daca sunt doua sau mai multe aprinse) si se calculeaza timpul maxim de functionare pana se opreste automat. De exemplu daca sunt aprinse ledurile: 0,5; 1; 2; 4 adunate fac exact 7.5 ore iar daca dorim sa functioneze 2 ore doar ledul din dreptul cifrei 2 trebuie sa fie aprins.

De ce am zis 2 ore, pentru ca este un timp mai mult decat suficient pentru a incalzi un living de 30-40 m cu un cost de 2-3 lei pentru cele 2 ore de functionare. Acest timp se poatemari in functie de necesitati dar din experienta este mai mult decat suficient doua programari a cate 2 ore cu un cost de aproximativ 4-6 lei pe zi.

Cu ajutorul timer-ului nu veti putea uita aeroterma ceramica de perete sa functioneze toata noaptea si astfel veti economisi si energie electrica.

TIMER AEROTERMA CERAMICA

TIMER AEROTERMA CERAMICA

Telecomanda este foarte practica si poate fi folosita din orice colt al incaperii pentru a oprii seta sau porni aeroterma cu ceramica montata pe perete, fara sa fii nevoit sa te deplasezi sau sa te ridici pana la ea.

TELECOMANDA AEROTERMA CERAMICA

TELECOMANDA AEROTERMA CERAMICA

Principiul de functionare este foarte simplu si se aseamana cu aerotermele clasice, in plus vine cu setarea pentru timer. Butonul “mode” selecteaza nivelul I de incalzire (1000w) si nivelul II de incalzire (2000w), iar dupa se apasa butonul timer pana la intervalul de functionare dorit.

Sunt pe piata 2 modele de timer: unul cu leduri si unul cu afisaj electronic iar principiul este asemanator.
Aeroterma este relativ silentioasa, fata de clasicele aeroterme de podea cu un singur ventilator, care intradevar fac mai multa galagie decat aceasta.

Acesta aeroterma de perete cu ceramica, din punct de vedere al pretului de achizitie, fiabilitatea, si sistemul de functionare sunt foarte incantat de achizitia facuta.

AEROTERMA CERAMICA DE PERETE

AEROTERMA CERAMICA DE PERETE

La nivelul de zgomot nu sunt asa de incantat deoarece in timp apare un zumzait fin, dar care nu este deranjant.
Daca nu va place sunetul generat de o aeroterma va recomand cu “caldura” un calorifer cu ulei sau o incalzire cu halogen de care va voi povesti intr-o alta postare.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *